Μελομακάρονα

    Υλικά για την ζύμη

    400ml. φυσικό χυμό  πορτοκάλι

    530ml. Ελαιόλαδο

    1200γρ. αλεύρι για όλες τις χρίσης

    Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

    30γρ. ζάχαρη άχνη

    50γρ. βούτυρο

    ½ κουταλάκι γλυκού σόδα

    1 κουταλάκι γλυκού κανέλα

    1/6 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο

    Υλικά για το σιρόπι

    500ml. νερό

    700γρ. ζάχαρη

    1 πορτοκάλι

    200γρ. μέλι

    Για το γαρνίρισμα μέλι και καρύδι

    Εκτέλεση

    1       Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι  και τα βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά

    2       Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι

    3       Ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα μαζί απαλά

    4       Όταν το αλεύρι απορροφήσει όλα τα υγρά είναι έτοιμο το ζυμάρι μας, δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα

    5       Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς κελσίου για 25-30 λεπτά

    6       Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στο  σιρόπι καφτά όπως είναι και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά

    7       Τα βγάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια τριμμένα

    Η συνταγή είναι από το ζαχαροπλαστείο Καμέλια στον Άγιο Φανούριο Αττικής που εργαζόμουν εκεί ως ζαχαροπλάστης το 1983.

    Καλή επιτυχία

    Για πιο πολλές λεπτομέρειες δείτε το βίντεο 

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική